Wat zijn de kosten om een website te laten maken?

Op de vraag wat een website laten maken kost, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Feit is dat er prima betaalbare oplossingen zijn maar ook oplossingen waar een hoger prijskaartje aan hangt. In dit artikel leggen wij uit welke mogelijkheden er zijn.

Wanneer je een website wilt laten maken dan heb je o.a. de volgende opties:

Zelf doen

Je kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Net zoals je zelf de kwast kunt pakken in plaats van een schilder in te huren, is het ook mogelijk om zelf een website te maken. Het bouwen van een site is echter wel ‘iets’ complexere materie dan het verven van een deur of kozijn. Wat je onder andere nodig heeft is kennis van HTML en CSS. Daarnaast heb je een flinke hoeveelheid tijd nodig en software om op een efficiënte manier met de HTML en CSS-code te werken. Het is belangrijk om uit te zoeken waar je aan moet denken om ervoor te zorgen dat de site er in de diverse browsers en browserversies hetzelfde uitzien. In elke browser kan deze er namelijk weer anders uit zien, doordat de verschillende fabrikanten van de browsers op net een iets andere manier met de CSS-regels omgaan. Vooral de oudere browser versies van Internet Explorer kunnen de layout volledig door de war gooien. Aangezien er nog veel mensen gebruik maken van oudere browsers zult u hier dus rekening mee moeten houden.

Uitbesteden

Een andere opties is om een website op maat te laten bouwen door een webdesigner. Het voordeel is dat je daarmee precies kunt laten maken wat je wil. Dit is vooral een geschikte optie wanneer je aanvullende functionaliteit nodig hebt voor je website die ook aparte vormgegeven moet worden. Bijvoorbeeld een optie waarbij de bezoeker van de website een offerte kan aanvragen die hij vervolgens automatisch toegestuurd krijgt.

Voordelige website

Wil je een goedkope website laten maken? dan kun je ervoor kiezen om een kant-en-klaar websitedesign aan te schaffen. Wij hebben diverse kant-en-klare designs gemaakt die heel goed bij jouw bedrijf kunnen passen. Doordat wij deze websitedesigns aan meerdere klanten ter beschikking stellen, verdelen we de ontwikkelingskosten ook over meerdere klanten, wat voor jou resulteert in een aantrekkelijk tarief. Naast het design hebben we een volledig websitepakket samengesteld waarin ook de hosting, e-mailadressen en de domeinnaamregistratie zitten inbegrepen.

Zelf je website beheren = kosten besparen

Onze websites zijn gebaseerd op een Content Management Systeem (CMS). Letterlijk vertaald betekent dit Inhoud Beheer Systeem. Met dit systeem kun jij zelf eenvoudig jouw website beheren, wat betekent dat e zelf uw teksten en afbeeldingen kunt toevoegen en aanpassen wanneer jij dat wilt. Het voordeel daarvan is dat je voor aanpassingen niet afhankelijk bent van iemand anders en hier dus ook niemand voor hoeft te betalen. Jouw eigen website aanpassen is zo eenvoudig als het werken met het programma Word. Ook is het mogelijk om de teksten en afbeeldingen de eerste keer door ons te laten plaatsen tegen een aanvullend tarief van € 120,- ex btw.