Beveiligingswaarschuwing onbeveiligde websites

Vanaf oktober 2017 gaat Chrome in versie 62 de waarschuwing ‘NIET VEILIG’ aangeven op HTTP-pagina’s met daarop een formulier. Pagina’s die beveiligd zijn met een SSL certificaat hebben een HTTPS aanduiding.

Hoe dit eruit gaat zien is te zien in onderstaande afbeelding.

Beveiligingswaarschuwing Google Chrome

De nieuwe waarschuwing is een onderdeel van een langetermijnplan om alle pagina’s die worden weergegeven als ‘Niet veilig’ aan te geven.

Dit probleem is te voorkomen door een SSL certificaat te laten installeren waardoor alle pagina’s vooraf gegaan worden door een slotje en de aanduiding HTTPS krijgen.

Wat doet een SSL certificaat

Een SSL certificaat versleutelt gegevens die via een website pagina verstuurd worden. De ingevoerde informatie is daardoor niet meer herkenbaar als de ingevoerde data. Kwaadwillenden die proberen om de ingevoerde gegevens te onderscheppen, kunnen daardoor niets met de onherkenbare gegevens beginnen.

Wilt u meer weten over de beveiliging van uw website, bezoek dan ook deze pagina van Google over https.

Algemene verordening gegevensbescherming

Momenteel is in Nederland de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) van kracht. Deze wet schrijft voor dat informatie die verstuurd wordt via een website, versleuteld verstuurd dient te worden. Op 25 mei 2018 wordt in plaats van deze weet de Algemene verordening gegevensbescherming van kracht

Door de invoering van deze nieuwe Europese wet komen alle landelijke wetten t.a.v. de bescherming van persoonsgegevens te vervallen.

Overzicht SSL certificaten

Websites voor mkb’ers biedt een aantal SSL certificaten van Geotrust aan. Deze variëren van een eenvoudig SSL certificaat, die enkel de data versleutelen tot een certificaat waarbij Geotrust ook de bedrijfsgegevens controleert, zoals deze zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dit certificaat geeft de bezoeker van uw website de zekerheid dat u ook bent wie u zegt te zijn en geeft de bezoeker daarmee nog meer vertrouwen.

Meer informatie over de SSL certificaten die wij aanbieden, vindt u op de pagina Beveiliging via SSL.