website seo

Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Onze websites zijn in de basis al geoptimaliseerd voor vindbaarheid via zoekmachines zoals Google. Aanvullend kun je je website verder laten optimaliseren met als doel om zo hoog mogelijk in de zoekmachines naar voren te komen op zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt.

SEO stappen

Voor het verbeteren van de vindbaarheid nemen we de volgende stappen:

  1. Keyword (zoekwoord) analyse
  2. Herschrijven content
  3. Optimaliseren interne link structuur
  4. Externe linkbuilding

Keyword analyse

De eerste stap in het verbeteren van de vindbaarheid van je website is bepalen welke zoekwoorden het meest geschikt zijn om ons op te gaan richten, de zogenaamde keyword analyse. We vragen je daarvoor eerst om een lijst met woorden aan te leveren waarop je denkt dat je doelgroep zoekt. Vervolgens gaan we via de keyword analyse bekijken of op die zoekwoorden ook daadwerkelijk voldoende gezocht wordt, oftewel of er voldoende zoekvolume op zit. Daarmee voorkomen we dat we onze tijd en energie in de verkeerde zoekwoorden steken.

Herschrijven content

Zodra we weten op welke woorden genoeg zoekvolume zit gaan we content schrijven waar deze zoekwoorden meerdere keren in terugkomen. Bij  het schrijven van SEO-teksten is het van belang dat zoekwoorden in precies de juist mate gebruikt worden en dat de teksten op een natuurlijke manier verwerkt worden. Daarmee wordt voorkomen dat Google je site een penalty geeft waardoor je site niet beter maar wellicht slechts slechter gevonden zal gaan worden.

Optimaliseren interne linkstructuur

De volgende stap is om links binnen de website zelf aan te brengen. Met de juiste structuur informeren we zoekmachines als het ware welke pagina’s binnen de website de belangrijkste zijn.

Linkbuilding

Onder linkbuilding verstaan we het regelen van links van externe websites naar de eigen website. Links van externe website helpen namelijk eveneens om de eigen website voor zoekmachines ‘belangrijker’ te maken waardoor de website zal stijgen in de zoekresultaten.

SEO specialisten

De factoren op basis waarvan een website gevonden wordt via Google en andere zoekmachines veranderen continue. Onze SEO experts houden de ontwikkelingen continue in de gaten waardoor we met de laatste kennis van zaken onze activeiten optimaal kunnen richten om de vindbaarheid van je website te verbeteren.

Kosten

De kosten om je website te laten optimaliseren hangen o.a. af van het aantal zoekwoorden en de concurrentie op de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Als richtlijn om je website te optimaliseren moet je denken aan een bedrag vanaf circa € 500,- ex btw per maand. Uiteraard is de doelstelling om met de SEO het aantal bezoekers naar je site te verhogen en zo ook de investering in de vindbaarheid van je website terug te verdienen.

Wil je weten wat de kosten zijn om jouw website te optimaliseren? Vraag dan onze SEO offerte aan.