WordPress 4.3 is uitgebracht

Afgelopen week is WordPress 4.3 uitgebracht. Deze nieuwe versie heeft een aantal handige nieuwe opties en lost daarnaast veel bestaande problemen op. In dit artikel zullen we uitleggen wat nieuw is en welke opties je kunt uit proberen nadat je site is geüpdatet naar deze versie. Dit is een grote nieuwe release waarvoor de update handmatig plaats dient te vinden. Voor klanten van WebsitesvoorMKB-ers.nl die van de update service gebruik maken wordt dit automatisch gedaan. Wanneer je de update zelf gaat uitvoeren, vergeet dan niet om eerst een volledige WordPress backup te maken voordat je de update uitvoert.

Menu’s in Customizer

In WordPress 3.9 werden de widgets toegevoegd aan de customizer. Via deze optie kun je, wanneer je ingelogd bent, meteen vanaf de homepagina naar de widgets. In WordPress 4.3 kun je nu ook meteen via de customizer menu’s aanmaken, aanpassen en beheren. Je gaat gewoon via Weergave >> Aanpassen en klik op ‘Menu’s’.

De oude manier om menu’s aan je website toe te voegen bestaat nog steeds. De verwachting is echter dat het proces om menu’s aan te passen eenvoudiger zal worden voor nieuwe WordPress gebruikers.

Nieuwe Site Icon Opties

WordPress had geen mogelijkheid om een zogenaamde site icon of favicon toe te voegen. Als gebruiker kon je ze enkel via ftp of extra geïnstalleerde plugins aan je site toevoegen. In WordPress 4.3 kun je favicons nu eenvoudig in het CMS toevoegen en aanpassen.

Standaard sterkere Wachtwoorden

Veel gebruikers bewust van de benodigde veiligheid op internet hadden de wens dat WordPress automatisch sterkere wachtwoorden zou voorstellen voor nieuwe gebruikers. WordPress 4.3 stelt nu standaard zulke sterkere wachtwoorden voor. Wanneer een gebruiker een wachtwoord wil herstellen dan zullen ze automatisch een sterker wachtwoord in het wachtwoord herstel veld.

Bij het toevoegen van nieuwe gebruikers zal WordPress hen vanaf nu een link sturen om een wachtwoord aan te maken in plaats van het wachtwoord zelf als tekst toe te sturen. Het hoofddoel hiervan is om gebruikers bewust te maken hoe belangrijk veiligheid is en om de veiligheid van wachtwoordbeveiliging in WordPress te verbeteren.

Reacties Uit voor Pagina’s in WordPress

Pagina’s in WordPress zijn bedoeld als statische niet-chronologische content. Zie ook onze pagina over het verschil tussen WordPress berichten versus pagina’s. Dit betekent dat in de meeste gevallen de mogelijkheid om te reageren op pagina’s overbodig is. Voorheen had WordPress de mogelijkheid om op pagina’s te reageren standaard aan staan en gebruikers moesten deze optie eerst handmatig uitzetten. WordPress 4.3 lost dit probleem op: vanaf nu staat de optie standaard uit.

Verbeterde Lijst Weergave

Er zijn veel verbeteringen voor het admin gedeelte op mobiele apparaten. Het doel van deze verbeteringen is om betere en consistentere gebruikerservaring op kleine schermen te realiseren. De lijst weergave voor WordPress berichten, reacties en media zijn verbeterd om er beter uit te zien op mobiele apparaten. Je kan extra informatie voor elk onderdeel in de tabellen vinden door op de pijl ernaast te klikken.

Verbeterde Press This Tool

Het werk aan de Press This tool is voortgezet. In WordPress 4.3 heeft de Press This tool zowel een teksteditor als een visual. Veel gevorderde WordPress gebruikers vinden de teksteditor handiger dan de visual editor. Deze aanpassing geeft hen de mogelijkheid om eenvoudig te switchen.

Verbeteringen achter de schermen

Als onderdeel van de voortdurende taxonomy verbeteringen, gedeelde voorwaarden op meerdere taxonomieën wordt nu opgesplitst. Een nieuw template bestand singular.php fungeert nu als de standaard terugval optie voor single.php en page.php templates. Ontwikkelaars moeten nu bijna altijd een primaire kolom selecteren wanneer er tabellijsten gebruikt worden, zoals Berichten, Pagina’s of Media bibliotheek schermen.

We hopen u met dit overzicht met verbeteringen in WordPress 4.3 geholpen te hebben.