Stockfoto’s

Wanneer u besloten heeft om website te laten maken dan is het aan te raden om daarbij gebruik te maken van afbeeldingen. U kunt uw eigen afbeeldingen gebruiken, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van stockbeelden.

Wat zijn stockfoto’s?

Stockfoto’s zijn foto’s gemaakt door professionele fotografen die via stockbureau’s gekocht kunnen worden. Door de gemaakte foto’s aan meerdere mensen beschikbaar te stellen kunnen de fotografen hiervoor lagere kosten per afnemer in rekening brengen. Het voordeel hiervan voor u als gebruiker is dat u een professionele foto kunt gebruiken maar hiervoor niet de prijs hoeft te betaalt, die u zou moeten betalen wanneer u zelf een professionele fotograaf inhuurt.

Aanschaffen stockfoto’s

U kunt de afbeeldingen uiteraard zelf bij een stockfoto aanbieder afnemen. Er zijn diverse aanbieders die u via Google kunt opzoeken. Wanneer u echter slechts enkele afbeeldingen nodig heeft, dan kan het voordeliger voor u zijn om deze via ons te bestellen.

Voordelen gebruik foto’s en afbeeldingen

Mensen zijn visueel ingesteld. Naast het lezen van tekst kijkt men ook graag naar afbeeldingen. Hierdoor wordt een tekst al snel aantrekkelijker om te lezen. De afbeelding hoeft daarbij overigens niet heel groot te zijn. Zo gebruikt nu.nl bijvoorbeeld bij elk artikel een kleine afbeelding ter illustratie van het nieuwsitem. Zij maken daarbij ook gebruik van stockbeelden.

Afbeeldingen kunnen ook handig gebruikt worden om grote hoeveelheden tekst minder massief te laten lijken. Denkt u daarbij aan een krantenartikel waarbij gebruik gemaakt wordt van smalle kolommen naast elkaar in plaats van de tekst over de hele breedte te laten lopen. Door het gebruik van foto’s en afbeeldingen kan tekst op een website ook smaller weergegeven worden.

Foto’s en afbeeldingen kunnen ook gebruikt worden om de bezoeker snel duidelijk te maken waar een artikel of tekst over gaat of om de interesse van de bezoekers te weken. Spreekt de afbeelding aan dan is de kans groter dat men de tekst gaat lezen om meer te weten te komen.

U kunt hiervoor uw eigen afbeeldingen gebruiken maar u kunt ook besluiten om hiervoor zogenaamde stockfoto’s te gebruiken.

Informeer naar de mogelijkheden.